събота, 10 декември 2011 г.

Болница заменена за... апартамент

http://sl-news.sliven.net/arhiv/2003/45/sl_news_main.htm

Болница заменена за... апартамент
Вие имате възможността да прочетете публикациите извадени от архивите на вестник  „Сливенски новиви”, в който  доктор Дяков още тогава направи изказвания, но  прокуратурата трябва да  се вникне в истиността. Прокуратурата тогава вестници не четеше, нито и интернет използаше, на нея и бяха по-важни парите които и дават, а не съдбата на един специалист, който е дал много за прирастта на Сливен. Нямаше жена да не потърси доктор Дяков за проблемите си и той да не и помогни, въпреки че тогава законите на комунизма бяха сурови. Той беше доктора, който извади от патологията захвърлена  бремена жена и я спаси с детето, но за това получи отрова от д-р Митков, която той не погълна благодарение на неговата медецинска сестра, която му събори чашата с кафето и той не можа да я изпие, но стресиран от случая лежа в Раднево. Той  спаси родилка във влака и детето, когато турците сложиха бомба  в тунела на  гара Бухово. Вие  това прочетете и истината разберете как прокуратурата благородниците унищожава, а мутрите с парите уважава и сега в същия дух продължава!!!


         
                                                                                     Jivko Jelev Bachvarov

   Районният съд в Сливен трябваше да гледа делото по нашумелия случай "Болницата на д-р Дяков". В два поредни броя Сливенски НОВИНИ писа за съдбата на известния акушер-гинеколог д-р Йордан Дяков и бившата му вече болница. В защита на д-р Дяков бе сформиран инициативен комитет от лекари и общественици, който призова сливенци да застанат зад известния гинеколог: "...Да оставим ли д-р Дяков да падне в нозете на Ибриям Алиев - личност неясна и непрозрачна, забулена от всякакви съмнения? Д-р Дяков да се моли на тая личност и да стане ратай? Да кажем на съдебните власти в Сливен: Право съдете и честно разрешете въпросите около собствеността на д-р Дяков! На нарушителите отдайте заслуженото според законите. Не забравяйте и човешките закони!"
На 19 ноември т.г. съдът трябваше да се произнесе за истинността на подписа на Валентин Дяков /син на известния гинеколог/ при прехвърляне на дялове на съдружника си Ибриям Алиев Мустафов. От адвокатите на д-р Дяков разбрахме, че три вещи лица от Научно-изследователския институт по криминалистика и криминология са написали протокол, в чието заключение се казва, че подписът за "ПРОДАВАЧ" в Договора за продажба на 175 дружествени дяла от 13.12.2001 г. не е положен от Валентин Йорданов Дяков. Точно това заключение Районният съд трябваше да приеме или отхвърли на заседанието си в сряда. Но на делото не се яви нито Ибриям Алиев Мустафов, нито двамата му адвокати. Тримата вкупом представиха болнични листове на съда и делото бе отложено за 4 декември т.г.
Докато съдът се занимава със случая, се случват и други не по-малко интересни неща. На 14. ХI. 2003 г. при нотариуса Кинка Генчева от гр. Търговище се явили управителите на сливенската Акушеро-гинекологична болница "Свети Свети Константин и Елена" Иван Вълканов и Йордан Костадинов, и Хюсеин Ешреф Хасан от с. Могилец, община Омуртаг и съпругата му Ремзие Якуб Хасан, които сключили договор за замяна. Между другото в нотариалния акт за замяна на недвижим имот се казва: "Специализирана АГ Болница "Свети Свети Константин и Елена" ЕООД, чрез Управителите си Иван Вълканов и Йордан Костадинов прехвърля на Хюсеин Ешреф Хасан и съпругата му Ремзие Якуб Хасан следния свой недвижим имот, находящ се в гр. Сливен, а именно: Масивна двуетажна сграда за акушеро-гинекологична болница, построена в общински урегулиран поземлен имот....по регулационния план на Сливен, кв. "Ново село - изток", на "Ичеренско шосе" със застроена площ 266,80 кв. метра....Данъчната оценка на прехвърляния недвижим имот е 99 377, 40 лева. В замяна на прехвърленото право на собственост на имота...Хюсеин Ешреф Хасан и съпругата му Ремзие Якуб Хасан прехвърлят на Специализирана АТ Болница "Свети Свети Константин и Елена", представлявана от Управителите си Иван Вълканов и Йордан Костадинов, следния свой недвижим имот, находящ се в град Търговище, а именно жилище + 20 на трети етаж от блока на ЖСК "Малина", ул. "Епископ Софроний" 15, състоящ се от три стаи, кухня и санитарни помещения със застроена площ от 104,55 кв.м... Данъчната оценка на прехвърляния недвижим имот е 15 665 лв. За изравняване на престациите Хюсеин Хасан и съпругата му Ремзие Хасан заплащат на Специализирана АГ Болница "Св. Св. Константин и Елена" ЕООД....сумата от 83 712, 40 лева..."
И така, сградата, където през последните години чрез ръцете на д-р Дяков са се родили доста деца, вече е собственост на семейство от омурташкото село Могилец, което е съседно на селото на предишния собственик Ибриям Али - Ябланово. 

Предаставен е нотариалния акт за замяна   на болницата за апартамент                           

И ако утре те, Хюсеин и Ремзие, решат да ударят ключа на този сливенски родилен дом, никой не може да ги спре. Това семейство така и не подозира като как предишният собственик Ибриям Али е придобил дяловете от болницата - чрез фалшив подпис на сина на д-р Дяков! Никак няма да е чудно ако скоро семейството от с. Могилец замени сградата на болницата за нещо друго с други хора...И да не й се види краят на тази собственост. Дори и ако съдът приеме заключението на специалистите от Института по криминалистика, че въпросният /заветен!/ подпис не е на сина на именития лекар д-р Дяков, дали някога там ще има родилен дом?
Сливенски НОВИНИ ще продължи да се интересува от този случай. Защото освен съмнителни решения, той има и куриози. Доста юристи се усмихват на решението на предишния съдия да си направи отвод от делото, само защото в залата присъства Маргарит Ганев, преподавал някога...на съдията!? През лекциите на юриста Ганев са минали над три хиляди студенти, което вече изправя този преподавател в Бургаския университет пред невъзможността да наблюдава дела на свои възпитаници!?
Ако това е куриоз в правосъдната ни система, нищо куриозно няма в почти трагичната съдба на уважавания лекар д-р Дяков, който е прогонен от собствената си болница и дори е лишен да упражнява професията си да помага за появата на бял свят на нови граждани на Република България.
А той създаде тази болница, днес вече заменена за апартамент!?..
.

                         Jivko Jelev Bachvarov

Няма коментари:

Публикуване на коментар